Norbrygg inntar akademia!

Forrige uke besøkte Norbrygg Universitetet i Tromsø for å holde usmakskurs for studenter og ansatte på ølbryggingsemnet ved Institutt for automasjon og prosessteknologi. Kurset var godt besøkt, og deltakerne viste stor interesse for hvordan ulike uønskede smaker oppstår, hvordan de kan identifiseres, og ikke minst hvordan bryggeren kan unngå dem. Det ble mange spørsmål, mye faglig nysgjerrighet og flere gode samtaler underveis.

På kvelden inviterte vi både studenter og Norbrygg-medlemmer i Tromsø til en uformell samling med øl og pizza på Peppes. Der fikk vi anledning til å bli bedre kjent, høre om bryggeprosjekter i nord og fortelle litt om hva Norbrygg arbeider med fremover.

Dagen etter fortsatte besøket med deltakelse på studentenes egen evaluering av ølene de har brygget gjennom semesteret. Her presenterte studentene resultatene sine, diskuterte prosess og utfordringer, og fikk tilbakemeldinger fra hverandre. Det ble tydelig at nivået på ølbryggingen ved UiT er høyt og at engasjementet for faget er stort.

Alt i alt ble det et svært hyggelig og lærerikt besøk i Tromsø. Norbrygg arbeider nå for å få på plass et nytt fylkesstyre i Troms på nyåret, slik at vi kan bidra til et mer aktivt og synlig hjemmebryggermiljø i regionen igjen.

Smaking av hjemmebrygg i laben
Skroll til toppen